PREHRANSKI PREGLED

PREHRANSKI PREGLED ZA NOVOROJENČKE IN OTROKE

Vsak starš želi zdravo prihodnost za svojega otroka in da otroku lahko omogočijo najboljši začetek življenja.

Kaj je prehranski pregled?

Prehranski pregled je učinkovit, neinvaziven način, da odkrijete, ali je vaš dojenček ali otrok izpostavljen povečanemu genetskemu tveganju za razvoj laktozne intolerance, celiakije in/ali občutljivosti na grenak okus. Na voljo kot komplet za bris ali dodatek vaši storitvi za shranjevanje popkovnične krvi.

LAKTOZNA INTOLERANCA        CELIAKIJA        GRENAK OKUS

Zakaj je presejalni test koristen?

  • O hranjenju in odstavljanju se odločajte na podlagi informacij
  • Določite živila, ki se jim morate izogibati, če se pojavijo simptomi
  • Lahko pomaga razložiti že prisotne simptome*
  • Predloženo celotno znanstveno poročilo*
  • Znanstveno zanesljiva genetska analiza

POKLIČITE NAS NA 051 77 11 77 oz. pišite na slovenija@fhbb.com za naročilo brošure in več informacij!

Kako lahko opravim test?

Pregled je na voljo v dveh oblikah - kot del vašega paketa shranjevanja popkovnične krvi ali kot samostojen test.

Shranjevanje popkovnične krvi in ​​prehranski pregled

  1. Izberite naš paket za shranjevanje matičnih celic in dodajte prehranski pregled
  2. Vaš vzorec popkovnične krvi se po rojstvu zbere in pošlje v naš laboratorij
  3. Prehranski pregled bomo izvedli na majhni kapljici popkovnične krvi in ​​rezultate prejmete po e-pošti

 

Samostojen test - Set za odvzem brisa za prehranski pregled

  1. Naročite svoj set za odvzem brisa preko slovenia@fhbb.com ali 051 77 11 77
  2. Izvedite preprost bris sluznice doma
  3. Vrnite nam komplet in prejmite rezultate po e-pošti

 

Stanja, ki jih testiramo

Občutljivost na grenak okus

Verjame se, da je občutljivost na hrano grenkega okusa evolucijski razvoj, ki je nastal z naravno selekcijo, da bi nam preprečili uživanje strupenih rastlin. Vendar pa lahko povzroči negativno reakcijo na običajna živila, kot so kalčki, zelje, brokoli in druga zelenjava iz družine križnic, ki vsebujejo spojine grenkega okusa, imenovane glukozinolati.

 

Celiakija

Celiakija je razširjeno avtoimunsko stanje, ki ga povzročajo preobčutljive reakcije na prehranski gluten. Gluten je beljakovina, ki jo najdemo v zrnju pšenice, ječmena, rži in pire, zato jo najdemo v nekaterih najpogostejših živilih po vsem svetu. Pri bolnikih s celiakijo gluten povzroči nenormalno reakcijo imunskega sistema proti tankemu črevesu, delu prebavnega sistema, ki absorbira hranila iz hrane. Ta reakcija povzroči drisko, otekanje trebuha, krče, slabost in v nekaterih primerih lahko povzroči zastoj v rasti.

 

Laktozna intoleranca

Večina novorojenčkov ima visoke koncentracije laktaze, encima, ki prebavi laktozo. Vendar pa mnogi otroci kmalu po odstavitvi začnejo izgubljati sposobnost prebave laktoze, saj genetski sprožilci povzročijo, da se njihova proizvodnja laktaze upočasni. Ker je sposobnost proizvodnje laktaze zmanjšana, je laktoza v črevesju podvržena bakterijski fermentaciji, kar vodi do kopičenja plinov. To običajno povzroči simptome, kot so vetrovi, napenjanje, želodec, krči in driska.


NAROČI BROŠURO

KLIC (051 77 11 77) E-SPOROČILO