OUTLOOK

OUTLOOK TEST ZA NOVOROJENČKE

Vsak starš želi zdravo prihodnost za svojega otroka in da otroku lahko omogočijo najboljši začetek življenja. Outlook test za novorojenčke omogoči testiranje vašega otroka za nabor genetskih stanj, ki lahko prizadenejo vašega otroka v prvih mesecih njegovega življenja.

Outlook test vam da jasno sliko o nagnjenosti vašega otroka za:

LAKTOZNA INTOLERANCA

CELIAKIJA

GRENAK OKUS

Z ZDRAVILI POVZROČENA NAGLUŠNOST


OUTLOOK TEST

na voljo tudi v našem PREMIUM PAKETU shranjevanja matičnih celic !

Za več informacij nas kontaktirajte na 051 77 11 77.


OUTLOOK TEST ZA NOVOROJENČKE – oglejte si predstavitveni video

ZAKAJ OUTLOOK TEST

Outlook test za novorojenčke je enostaven in cenovno dostopen način za vpogled v nagnjeja vašega otroka za razvoj določenih stanj. V primeru, da je vaš otrok izpostavljen večjemu tveganju za razvoj katerega od zgoraj navedenih zdravstvenih stanj, boste imeli možnost se pripraviti na morebitne prihodnje prehranske / medicinske zahteve.

POKLIČITE NAS NA 051 77 11 77 oz. pišite na slovenija@fhbb.com za naročilo brošure in več informacij!

KAJ TESTIRAMO Z OUTLOOK TESTOM

Outlook test za novorojenčke je enostavne in cenovno dostopen način za vpogled v nagnjeja vašega otroka za razvoj določenih stanj. V primeru, da je vaš otrok izpostavljen večjemu tveganju za razvoj katerega od zgoraj navedenih zdravstvenih stanj, boste imeli možnost se pripraviti na morebitne prihodnje prehranske / medicinske zahteve.

 
LAKTOZNA INTOLERANCA

To je pogosta težava, ki se lahko razvije pri kateri koli starosti. Povezana je z prebavo laktoze, ki jo najdemo v mleku in mležnih proizvodih. Ljudje z laktozno intoleranco ne morejo prebaviti dveh sladkorjev, imenovanih glukoza in galaktoza, ker imajo zmanjšano vsebnost encima laktaze. Posledično se v prebavnem traktu razmnožjo bakterije, ki povzročajo težave.

 
CELIAKIJA

Poznana tudi kot intoleranca na gluten. Celiakija je precej pogosta in se lahko razvije oz. jo diagnosticirajo pri kateri koli starosti. Pri tem stanju je tanko črevesje preobčutljivo za gluten, kar povzroča vnetja in posledično težave pri absorbciji pomembnih hranil iz črevesja. Vse to pripelje do težav s prebavo in veliko ostalih simptomov. Hrana, ki povzroči tak odziv črevesja je pšenica, ječmen, rž, ki so sestavni del testenin, peciva, kosmižev, kruha in ostalih živil.

 
GRENAK OKUS

Grenak okus je posledica občutljivosti na sestavine z grenkim okusom imenovih tudi glukozinolati, ki jih najdemo v živilih kot so zelje, brokoli, kalčki in ostale križnice. Ljudje, ki imajo to povečano občutljivost za grenek okus, so ´okušalci´. Prisotnost te genetske lastnosti nam pomaga določiti, ali ima kdo nagnjenje k večji občutljivosti za grenek okus v določenih živilih v primerjavi z ˙ne-okušalci´ (osebe, ki nimajo te genetske lastnosti).

 
Z ZDRAVILI POVZROČENA NAGLUŠNOST

Določena vrsta antibiotikov (aminoglikozidi) so znani po tem, da lahko povzročijo poškodbe notranjega ušesa. Nekateri otroci so nosilci mitohondrijske mutacije, zaradi katere so bolj nagnjeni k razvoju hude naglušnosti že po enem odmerku teh antibiotikov. Testiranje za ta štiri stanja pomeni, da v primeru razvoja simptomov lahko hitreje pridemo do diagnoze in zdravljenja.

KAKO LAHKO NAROČITE OUTLOOK TEST

Outlook je na voljo v 2 različicah:

  • v sklopu našega PREMIUM PAKETA SHRANJEVANJA MATIČNIH CELIC
  • kot samostojen test na podlagi vzorca brisa ustne sluznice
 
OUTLOOK TEST IZ POPKOVNIČNE KRVI

Vaša popkovnična kri je zbrana po porodu in posredovana v naš laboratorij.

Outlook test bomo izvedli iz vzorca ene kapljice popkovnične krvi, rezultate pa vam posredujemo po pošti.

 
OUTLOOK TEST IZ BRISA USTNE SLUZNICE

Outlook test lahko naročite preko spleta ali preko našega oddelka za podporo strankam.

Doma enostavno odvzamete bris ustne sluznice.

Vrnete nam set in vaše rezultate vam bomo posredovali po pošti.

Rezultate prejmete v roku 21 dni.