NIPT

NIPT VISION TEST ZA SAMO 300€!

NIPT VISION test na voljo za

300€

v primeru shranjevanja matičnih celic pri nas!

Za več informacij nas kontaktirajte

na 051 77 11 77.


Kaj je NIPT VISION?

NIPT ali NEINVAZIVNI PRENATALNI TEST  je najnovejša metoda odkrivanja plodov z Downovim sindromom in z  nekaterimi drugimi pogostejšimi kromosomskimi napakami. Opravljamo ga lahko že od 10. tedna nosečnosti dalje. Gre za ne invaziven, za nosečnico in plod povsem varen ter visoko zanesljiv presejalni test, pri katerem z več kot 99 % zanesljivostjo določimo morebitno prisotnost trisomije 21, 18 ali 13 ter spolnih kromosomov.

 • Najbolj natančen test na trgu z 99,8% zanesljivostjo
 • 99% zanesljiv pri ugotavljanju spola
 • Potreben samo en odvzem krvi
 • Zgodnje odkrivanje možnih napak – od 10. tedna dalje
 • Rezultati v 3-5 dneh
 • Natančno poročilo rezultatov
 • Laboratorij v Londonu (skladen z EU zakonodajo)
 • Sodelovanje z Genesis Genetics
 

Seznam nepravilnosti, ki jih odkrivamo z testom

 

Komu je test namenjen?
Test je namenjen vsem nosečnicam po dopolnjenem 10. tednu nosečnosti, z eno- ali dvoplodno nosečnostjo. Test lahko opravijo tudi ženske, ki so zanosile po oploditvi z biomedicinsko pomočjo, tudi s pomočjo donorskega jajčeca.
 
Kako poteka preiskava?

Test je za nosečnice povsem preprost in prijazen.

 1. Vaš zdravnik/ginekolog vas naroči na testiranje
 2. Usposobljeni zdravstveni delavec opravi odvzem krvi
 3. Vzorec se pošlje v laboratorij
 4. Izvede se analiza vzorca
 5. Rezultati se pošljejo vašemu zdravniku/ginekologu v roku 5 dni

Rezultati NIPT VISION testa

Če so rezultati testa normalni, pomeni, da vaš otrok ni izpostavljen nevarnosti za genetske abnormalnosti in po vsej verjetnosti ne bo diagnosticiran z nobenim od sindromov (Downow, Edwardsov in Patauov). Test je 99,8% točen in je zanesljiv vir informacij o zdravju vašega otroka.

Če so rezultati testa pozitivni, pomeni, da vaš otrok lahko zboli za enim od naštetih sindromov. V tem primeru vas bo vaš zdravnik napotil na nadaljnja testiranja.

Naš partner Genesis Genetics, nudi strokovno podporo svojih usposobljenih in izkušenih svetovalcev, ki so na voljo vsem strankam podjetja Future Health Biobank za svetovanja in napotke.

 
Katere so glavne prednosti NIPT v primerjavi z nuhalno svetlino?

Ocena tveganja za Downov sindrom na podlagi nuhalne svetline v primerjavi z NIPT je manj zanesljiva (80-90 odstotkov), poleg tega nima možnosti izračuna tveganja za napake spolnih kromosomov in nekaterih mikrodelecij. Delež lažno pozitivnih izvidov in s tem povezanih amniocentez je relativno velik, dokončno potrditev prisotnosti ali odsotnosti kromosomske napake ploda pa dobimo šele po opravljeni amniocentezi v 16.-20. tednu nosečnosti, kar pomeni precej dolgo obdobje negotovosti.

 
Zakaj ravno Vision test?

Vision je zelo občutljiv prenatalni test, ki ga lahko na podlagi enega samega odvzema krvi izvedemo že v 10. tednu nosečnosti. Rezultate dobite že v roku 5 delovnih dni! Vision test je 99,9% točen.